x تبلیغات
همه چیز در مورد فولاد

ویژگی های مهم ورق استیل 201 را بهتر بشناسید

 

ویژگی های مهم ورق استیل 201 را بهتر بشناسید

مقدمه

ورق استیل گرید 200 یکی از مدل های آلیاژ استیل است که در اینجا به آن اشاره می کنیم. شناخت انواع ورق استیل می تواند شامل شناخت موارد مختلفی شود که هر کدام از این موارد را می توانیم با توجه به ویژگی های این ورق ها بیان کنیم. یکی از مواردی که سبب می شود افراد در هنگام جمع آوری اطلاعات در مورد ورق های استیل دچار سردرگمی شوند، مربوط به زمانی می شود که این ورقه ها را بدون آن که در دسته بندی ها قرار دهید، می خواهید بشناسید. این کار باعث می شود که نتوانید به درستی این ورقه ها را بشناسید؛ به همین دلیل است که لازم است ابتدا گرید بندی ها را درک کنید.

گرید بندی ورق استیل چیست؟

ورق های استیل دارای گرید بندی های مختلفی هستند که یکی از آن ها ورق استیل گرید 200 است. این گرید بندی ها در حقیقت شامل چند دسته می شوند که ورقه هایی با پروسه تولید مشابه و همچنین متریال های اولیه یکسان و از همه مهم تر، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مشابه را در خود جای می دهند.
به طور کلی 3 گرید مختلف 200، 300 و 400 را در ورق های استیل داریم که هر کدام از آن ها می توانند دارای چندین مدل مختلف از استیل ها باشند. مثلا در گرید 300 می توانید ورقه های استیل 304، 310، 316 و... را پیدا کنید. این ورقه ها دارای ویژگی هایی هستند که شاید در دیگر گریدها پیدا نشود و یا اگر هم پیدا شود، کمتر یا بیشتر از مقداری باشد که در این موارد وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد ویژگی های کلی گرید 200 ورق های استیل و به خصوص ورقه های 201، موارد و نکاتی را بیان کنیم که هرچه بهتر و بیشتر با این موارد آشنا شوید.

مشخصات کلی ورقه های 201

برای آن که بتوانید هرچه بهتر و ساده تر در خصوص ویژگی های ورقه های 201 اطلاعات به دست آورید، می توانید ویژگی های این برگه ها را که در ادامه بیان می شوند، مطالعه کنید. این ویژگی ها در دیگر انواع ورق استیل گرید 200 نیز دیده می شود.
ورق استیل 201 در واقع نوعی از آلیاژهای استیل است که می تواند در بسیاری از موارد جایگزین بسیار خوب و مناسبی برای ورقه های 304 باشد. برای آن که بتوانیم ورقه های استیل 201 را بسازیم، لازم است تا مقدار نیکل استفاده شده را به نصف رسانده و در عوض آن از عنصرهایی مثل منگنز و نیتروژن استفاده کنیم. با این کار ورقه های 201 تولید می شوند که حتی استحکامی بیشتر از ورقه های 304 نیز دارند.

ویژگی های ورق استیل 201

در خصوص ویژگی های ورق استیل 201 می توانیم موارد متعدد و مختلفی را مطرح کنیم. این ویژگی ها را در ادامه به طور کامل معرفی کرده ایم. با اطلاع از این موارد می توانیم دیگر گریدهای ورق استیل را نیز بشناسیم و سعی کنیم تا تفاوت های آن ها را بهتر درک کنیم.

استحکام بالا

اولین مورد در خصوص استحکام بالایی است که ورقه های 201 که جز انواع ورق استیل گرید 200 هستند، در برابر ورق استیل 304 دارند. این ورقه ها درصد نیکل پایین تر و همچنین درصد منگنز و نیتروژن بالاتری دارند، همین موضوع باعث می شود تا مقاومت بهتری را از خودشان نشان دهند. مسلما در بسیاری از موارد که نیاز به استحکام ورقه های استیل است، این نوع از ورقه ها می توانند گزینه های خیلی بهتری باشند.

انعطاف پذیری کمتر

مورد بعدی در خصوص انعطاف پذیری کمتر این ورقه ها است. انعطاف پذیری کمتر ورقه های استیل به شکلی است که سبب می شود نتوان ورقه های 201 را به هر شکلی که دوست داریم دربیاوریم.

جوش پذیری فوق العاده

مورد بعدی در خصوص جوش پذیری فوق العاده این ورقه ها است. خاصیت جوش پذیری باعث می شود که بتوان از این ورقه ها و از این نوع گرید در موارد مختلفی که نیاز است به یکدیگر یا به دیگر ورقه ها جوش داده شوند، به سادگی استفاده کرد.

عدم نیاز به عملیات حرارتی آنیل

زمانی که ورقه های استیل تولید می شوند، گاهی اوقات لازم است تا آن ها را به یکدیگر و یا به فلزات دیگر جوش دهند. این کار سبب می شود تا ورقه استیل دچار خوردگی پس از جوشکاری شود. برای آن که این خوردگی رخ ندهد، معمولا از عملیات حرارتی آنیل استفاده می کنند. در خصوص گرید 201 ورقه های استیل چنین چیزی رخ نمی دهد و بنابراین نیازی هم به عملیات حرارتی نیست. عدم انجام این عملیات سبب می شود تا هزینه های پروژه بسیار کاهش پیدا کند که نکته مثبتی خواهد بود.

قابلیت کشش عمیق

مورد بعدی در خصوص داشتن قابلیت کشش عمیق ورق استیل گرید 200 است. داشتن قابلیت کشش عمیق سبب می شود تا ورق استیل مورد نظر ما بتواند برای ساخت وسایل و تجهیزات گوناگونی استفاده شود. همین موضوع باعث می شود تا استفاده از این ورق ها بسیار زیاد شود.

کاربردهای ورق استیل 201

در خصوص کاربردهایی که این نوع از ورقه های استیل دارند می توانیم موارد متعدد و مختلفی را ذکر کنیم. هر کدام از این کاربردها به این شکل هستند که بر اساس ویژگی های این ورقه ها تعیین شده اند. به طور مثال می توانیم به مواردی همچون ساخت ادوات فلزی که در حوزه های صنعتی مختلف کاربرد دارند، ساخت تجهیزات و لوازم آشپزخانه، ساخت قسمت های مختلف خودرو و استفاده در صنایع خودرو سازی، ساخت نرده ها و درب و پنجره ها و مواردی از این قبیل اشاره کنیم.

جمع بندی

مواردی که در طول این مقاله در خصوص ورق های استیل 201 و به طور کلی در خصوص ورق استیل گرید 200 مطرح شدند را می توانیم به عنوان یک مرجع جامع و مختصر برای شناخت این نوع از ورقه ها در نظر بگیریم. برای آن که بتوانید اطلاعات بیشتری از این موضوع و همچنین دیگر ورقه ها و آلیاژهای استیل پیدا کنید، می توانید به دیگر مقالات مرتبط با این موضوع مراجعه نمایید.

 

.

در چه شرایطی ورق استیل زنگ میزند؟

 

آیا ورق استیل 304 زنگ می زند؟

ورق استیل 304یکی از رایج ترین انواع فولاد زنگ نزن آستنیتی موجود در بازار است. این یک آلیاژ آستنیت حاوی کروم و نیکل است و مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد.

 

مقدمه

هنگامی که صحبت از زنگ می شود، فولاد ضد زنگ اغلب به عنوان مقاوم ترین فلز در برابر خوردگی در نظر گرفته می شود. اما آیا این در همه موارد صادق است؟ به طور خاص، آیا ورق استیل 304 زنگ می زند؟ بیایید ببینیم چه چیزی ورق استیل 304 را بسیار خاص می کند و آیا در برابر زنگ زدگی آسیب پذیر است.

ورق استیل 304چیست؟

ورق استیل 304یکی از رایج ترین انواع فولاد زنگ نزن آستنیتی موجود در بازار است. این یک آلیاژ آستنیت حاوی کروم و نیکل است و مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارد. همچنین قابلیت شکل‌دهی و جوش‌پذیری خوبی دارد که آن را به انتخابی محبوب برای بسیاری از کاربردها، از جمله لوازم آشپزخانه و تجهیزات طبخ و نگهداری مواد غذایی تبدیل می‌کند.

 

ورق استیل 304

 

آیا ورق استیل 304 ضد زنگ است؟

در حالی که ورق استیل 304در برابر زنگ زدگی مقاومت می کند، این بدان معنا نیست که کاملاً در برابر اکسیداسیون مصون است. وقتی در معرض شرایط خاصی مانند رطوبت زیاد یا آب نمک قرار می گیرد، می تواند به مرور زمان خورده شود. این خوردگی به صورت لکه ها یا رگه های قهوه ای روی سطح فلز ظاهر می شود و در صورت عدم اصلاح مناسب، در نهایت می تواند منجر به سوراخ شدن یا زنگ زدگی شود.
فولاد ضد زنگ یک لایه بسیار نازک، ظریف و پایدار از اکسید کروم را بر روی سطح خود تشکیل می دهد که از نفوذ و اکسید شدن اکسیژن جلوگیری می کند و در برابر خوردگی مقاومت می نماید. اما اگر این لایه محافظ به طور کامل آسیب ببیند، اتم های هوا، مایع و اکسیژن به طور مداوم نفوذ کرده و اتم های آهن فلزی را جدا می کنند و باعث زنگ زدگی مداوم سطح می شوند. اشکال مختلفی از آسیب به فیلم محافظ روی سطوح ورق استیل وجود دارد، از جمله:

- خوردگی الکتروشیمیایی:

زمانی اتفاق می‌افتد که سطوح فولادی ضد زنگ حاوی گرد و غبار فلزی یا سایر ذرات فلزی باشد که در هوای مرطوب با آب تغلیظ شده یک میکرو باتری تشکیل می‌دهند و به فیلم محافظ آسیب می‌رسانند.

- خوردگی توسط اسیدهای آلی:

این زمانی اتفاق می‌افتد که سطوح فولاد ضد زنگ با آب میوه‌های آلی (مانند خربزه یا سوپ رشته فرنگی) آلوده می‌شوند که در حضور آب و اکسیژن اسیدهای آلی تشکیل می‌دهند و در نهایت سطح فلز را دچار خوردگی می‌کنند.

- خوردگی موضعی:

زمانی رخ می‌دهد که سطوح فولاد ضد زنگ با مواد اسیدی، قلیایی یا نمکی (مانند اسپری آب قلیایی یا آب آهک) آلوده می‌شوند که منجر به خوردگی موضعی می‌شود.
- خوردگی شیمیایی: هنگامی که اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسید استیک در آب متراکم تشکیل شده و باعث خوردگی شیمیایی می شود، در هوای آلوده (با سطوح بالای گوگرد، اکسیدها و اکسیژن اکسید شده) اتفاق می افتد.

 

خوردگی ورق استیل 304

 

چگونه می توانید از زنگ زدن ورق استیل 304 جلوگیری کنید؟

خوشبختانه، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از زنگ زدن یا خوردگی ورق استیل 304 خود انجام دهید. یکی از راه های انجام این کار این است که فولاد ضد زنگ را به طور مرتب با آب گرم و صابون تمیز کنید. این کمک می کند تا کثیفی و آلودگی از سطح فلز دور بماند. زیرا این آلودگی می تواند به مرور زمان باعث ایجاد لکه یا تغییر رنگ شود. علاوه بر این، پس از هر بار استفاده باید فولاد ضد زنگ خود را خشک کنید، زیرا رطوبت باقی مانده می تواند باعث آسیب بیشتر شود. در نهایت، استفاده از درزگیرها یا پوشش‌ها را روی اجسام فولادی ضد زنگ خود در نظر بگیرید که به محافظت از آنها در برابر قرار گرفتن در معرض رطوبت و سایر عناصر خورنده در محیط کمک می‌کند.

نتیجه گیری

در نتیجه، در حالی که ورق استیل 304 ممکن است نسبت به سایر فلزات در برابر خوردگی مقاوم‌تر باشد، اما اگر در معرض شرایط محیطی خاص مانند رطوبت بالا یا آب نمک قرار گیرد، همچنان می‌تواند زنگ بزند. برای جلوگیری از این اتفاق، مطمئن شوید که فولاد ضد زنگ خود را به طور مرتب با آب گرم و صابون تمیز کنید و بعد از هر بار استفاده آن را خشک کنید. علاوه بر این، استفاده از درزگیرها یا پوشش ها را در نظر بگیرید که به محافظت از فلز در برابر آسیب های بیشتر ناشی از قرار گرفتن در معرض رطوبت یا سایر عناصر خورنده در محیط آن کمک می کند. با مراقبت و نگهداری مناسب، می توانید اطمینان حاصل کنید که اجسام فولادی ضد زنگ 304 شما برای سال های آینده بدون زنگ باقی می مانند.

گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی

 

.

ویژگی های مهم ورق استیل 201 را بهتر بشناسید

 

ویژگی های مهم ورق استیل 201 را بهتر بشناسید

مقدمه

ورق استیل گرید 200 یکی از مدل های آلیاژ استیل است که در اینجا به آن اشاره می کنیم. شناخت انواع ورق استیل می تواند شامل شناخت موارد مختلفی شود که هر کدام از این موارد را می توانیم با توجه به ویژگی های این ورق ها بیان کنیم. یکی از مواردی که سبب می شود افراد در هنگام جمع آوری اطلاعات در مورد ورق های استیل دچار سردرگمی شوند، مربوط به زمانی می شود که این ورقه ها را بدون آن که در دسته بندی ها قرار دهید، می خواهید بشناسید. این کار باعث می شود که نتوانید به درستی این ورقه ها را بشناسید؛ به همین دلیل است که لازم است ابتدا گرید بندی ها را درک کنید.

گرید بندی ورق استیل چیست؟

ورق های استیل دارای گرید بندی های مختلفی هستند که یکی از آن ها ورق استیل گرید 200 است. این گرید بندی ها در حقیقت شامل چند دسته می شوند که ورقه هایی با پروسه تولید مشابه و همچنین متریال های اولیه یکسان و از همه مهم تر، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مشابه را در خود جای می دهند.
به طور کلی 3 گرید مختلف 200، 300 و 400 را در ورق های استیل داریم که هر کدام از آن ها می توانند دارای چندین مدل مختلف از استیل ها باشند. مثلا در گرید 300 می توانید ورقه های استیل 304، 310، 316 و... را پیدا کنید. این ورقه ها دارای ویژگی هایی هستند که شاید در دیگر گریدها پیدا نشود و یا اگر هم پیدا شود، کمتر یا بیشتر از مقداری باشد که در این موارد وجود دارد. در این مقاله قصد داریم تا در مورد ویژگی های کلی گرید 200 ورق های استیل و به خصوص ورقه های 201، موارد و نکاتی را بیان کنیم که هرچه بهتر و بیشتر با این موارد آشنا شوید.

مشخصات کلی ورقه های 201

برای آن که بتوانید هرچه بهتر و ساده تر در خصوص ویژگی های ورقه های 201 اطلاعات به دست آورید، می توانید ویژگی های این برگه ها را که در ادامه بیان می شوند، مطالعه کنید. این ویژگی ها در دیگر انواع ورق استیل گرید 200 نیز دیده می شود.
ورق استیل 201 در واقع نوعی از آلیاژهای استیل است که می تواند در بسیاری از موارد جایگزین بسیار خوب و مناسبی برای ورقه های 304 باشد. برای آن که بتوانیم ورقه های استیل 201 را بسازیم، لازم است تا مقدار نیکل استفاده شده را به نصف رسانده و در عوض آن از عنصرهایی مثل منگنز و نیتروژن استفاده کنیم. با این کار ورقه های 201 تولید می شوند که حتی استحکامی بیشتر از ورقه های 304 نیز دارند.

ویژگی های ورق استیل 201

در خصوص ویژگی های ورق استیل 201 می توانیم موارد متعدد و مختلفی را مطرح کنیم. این ویژگی ها را در ادامه به طور کامل معرفی کرده ایم. با اطلاع از این موارد می توانیم دیگر گریدهای ورق استیل را نیز بشناسیم و سعی کنیم تا تفاوت های آن ها را بهتر درک کنیم.

استحکام بالا

اولین مورد در خصوص استحکام بالایی است که ورقه های 201 که جز انواع ورق استیل گرید 200 هستند، در برابر ورق استیل 304 دارند. این ورقه ها درصد نیکل پایین تر و همچنین درصد منگنز و نیتروژن بالاتری دارند، همین موضوع باعث می شود تا مقاومت بهتری را از خودشان نشان دهند. مسلما در بسیاری از موارد که نیاز به استحکام ورقه های استیل است، این نوع از ورقه ها می توانند گزینه های خیلی بهتری باشند.

انعطاف پذیری کمتر

مورد بعدی در خصوص انعطاف پذیری کمتر این ورقه ها است. انعطاف پذیری کمتر ورقه های استیل به شکلی است که سبب می شود نتوان ورقه های 201 را به هر شکلی که دوست داریم دربیاوریم.

جوش پذیری فوق العاده

مورد بعدی در خصوص جوش پذیری فوق العاده این ورقه ها است. خاصیت جوش پذیری باعث می شود که بتوان از این ورقه ها و از این نوع گرید در موارد مختلفی که نیاز است به یکدیگر یا به دیگر ورقه ها جوش داده شوند، به سادگی استفاده کرد.

عدم نیاز به عملیات حرارتی آنیل

زمانی که ورقه های استیل تولید می شوند، گاهی اوقات لازم است تا آن ها را به یکدیگر و یا به فلزات دیگر جوش دهند. این کار سبب می شود تا ورقه استیل دچار خوردگی پس از جوشکاری شود. برای آن که این خوردگی رخ ندهد، معمولا از عملیات حرارتی آنیل استفاده می کنند. در خصوص گرید 201 ورقه های استیل چنین چیزی رخ نمی دهد و بنابراین نیازی هم به عملیات حرارتی نیست. عدم انجام این عملیات سبب می شود تا هزینه های پروژه بسیار کاهش پیدا کند که نکته مثبتی خواهد بود.

قابلیت کشش عمیق

مورد بعدی در خصوص داشتن قابلیت کشش عمیق ورق استیل گرید 200 است. داشتن قابلیت کشش عمیق سبب می شود تا ورق استیل مورد نظر ما بتواند برای ساخت وسایل و تجهیزات گوناگونی استفاده شود. همین موضوع باعث می شود تا استفاده از این ورق ها بسیار زیاد شود.

کاربردهای ورق استیل 201

در خصوص کاربردهایی که این نوع از ورقه های استیل دارند می توانیم موارد متعدد و مختلفی را ذکر کنیم. هر کدام از این کاربردها به این شکل هستند که بر اساس ویژگی های این ورقه ها تعیین شده اند. به طور مثال می توانیم به مواردی همچون ساخت ادوات فلزی که در حوزه های صنعتی مختلف کاربرد دارند، ساخت تجهیزات و لوازم آشپزخانه، ساخت قسمت های مختلف خودرو و استفاده در صنایع خودرو سازی، ساخت نرده ها و درب و پنجره ها و مواردی از این قبیل اشاره کنیم.

جمع بندی

مواردی که در طول این مقاله در خصوص ورق های استیل 201 و به طور کلی در خصوص ورق استیل گرید 200 مطرح شدند را می توانیم به عنوان یک مرجع جامع و مختصر برای شناخت این نوع از ورقه ها در نظر بگیریم. برای آن که بتوانید اطلاعات بیشتری از این موضوع و همچنین دیگر ورقه ها و آلیاژهای استیل پیدا کنید، می توانید به دیگر مقالات مرتبط با این موضوع مراجعه نمایید.

 

.

چه نوعی از ورق استیل بهتر است؟

 

چه نوعی از ورق استیل بهتر است؟

ورق استیل نظیر ورق استیل 304، ورق استیل 316 و غیره که در درجه اول به دلیل مقاومت در برابر خوردگی آن شناخته شده اند، در طیف گسترده ای از کاربردها استفاده می شوند

 

مقدمه

ورق استیل نظیر ورق استیل 304، ورق استیل 316 و غیره که در درجه اول به دلیل مقاومت در برابر خوردگی آن شناخته شده اند، در طیف گسترده ای از کاربردها استفاده می شوند. طیف متنوع درجه ها به آن اجازه می دهد تا کاربردهای مختلفی را در بسیاری از صنایع مختلف در خود جای دهد. در این مقاله 7 نکته وجود دارد که باید هنگام انتخاب نوع ورق استیل در نظر گرفته شود که در ذیل به آن اشاره شده است:
- آیا باید شکل پذیری خوبی داشته باشد؟
- آیا نیاز به جوش دارد؟
- آیا نیاز به ماشین کاری دارد؟
- چه مقدار و چه نوع مقاومت در برابر خوردگی مورد نظر است؟
- آیا نیاز به عملیات حرارتی دارد؟
- الزامات استحکام چیست؟
اگر نوع کاربرد به شکل پذیری خوب نیاز دارد، می بایست از گروه مارتنزیتی فولادهای زنگ نزن خودداری کرد. یک گرید آستنیتی مانند ورق استیل 304 یا یک گرید فریتی مانند ورق استیل430 را می توان انتخاب کرد. فولادهای زنگ نزن مارتنزیتی مانند ورق استیل410 معمولاً شکننده هستند و به راحتی شکل پذیر نیستند. فولادهای زنگ نزن آستنیتی معمولاً بهترین انتخاب در مورد فولادهای زنگ نزن شکل پذیر هستند.

 

انتخاب گرید استیل

 

آیا ورق استیل نیاز به جوشکاری دارد؟

جوشکاری ورق استیل بسیار متفاوت از جوشکاری فولاد کربنی است و می تواند منجر به مشکلاتی مانند خوردگی بین دانه ای، ترک داغ و ترک خوردگی ناشی از تنش شود. جوش‌پذیرترین فولادهای زنگ نزن معمولاً در گروه آستنیتی قرار دارند. هنگام جوشکاری فولادهای زنگ نزن آستنیتی باید از گریدهایی مانند L304 یا 347 استفاده شود. درجه L304 دارای کربن کمتری است در حالی که 347 دارای تثبیت کننده های نیوبیم است که به جلوگیری از خوردگی بین دانه ای کمک می کند. ورق های استیل فریتی مانند ورق استیل 430 یا ورق استیل 439 نیز مانند فولادهای زنگ نزن دوبلکس به راحتی قابل جوش هستند. ورق استیل مارتنزیتی به طور کلی برای جوشکاری مناسب نیست، با این حال، برخی از گریدهای ورق استیل مارتنزیتی با مقادیر کمتر کربن را می توان جوش داد. در فولادهای زنگ نزن سخت شده با رسوب، باید مراقب بود که خواص مکانیکی اولیه در طول فرآیند جوشکاری به خطر نیفتد.

آیا ورق استیل نیاز به ماشین کاری دارد؟

در صورت نیاز به ماشینکاری، هنگام کار با ورق استیل باید ملاحظات خاصی در نظر گرفته شود. بیشتر گریدهای ورق استیل را می توان ماشین کاری کرد، با این حال، ورق استیل بسیار مستعد کار سخت شدن است. فرآیند ماشینکاری باید بهینه شود تا با سرعتی کار کند که به کاهش این مشکل کمک کند و ابزارهای مورد استفاده برای ماشینکاری نیز باید در شرایط کاری خوب نگهداری شوند. مشابه فولادهای کربنی، گوگرد را می توان برای افزایش ماشینکاری اضافه کرد. ورق استیل 303 نمونه ای از این موارد است. شباهت زیادی به ورق استیل 304 دارد با این تفاوت که برای ماشین کاری به آن گوگرد اضافه شده است. ورق استیل 416 نمونه ای از ورق استیل فریتی با گوگرد اضافه شده است.

چه مقدار و چه نوع مقاومت در برابر خوردگی مورد نظر است؟

ورق استیل معمولاً به دلیل خواص مقاوم در برابر خوردگی آن انتخاب می شود، اما مهم است که بدانید که گریدهای مختلف مقادیر متفاوتی از مقاومت در برابر خوردگی را ارائه می دهند. ورق های استیل آستنیتی به دلیل داشتن مقادیر بالای کروم به طور کلی بیشترین مقاومت در برابر خوردگی را دارند. این باعث می شود که ورق استیل 304 یک انتخابی عالی برای زمانی باشد که مقاومت در برابر خوردگی مهم است. ورق استیل 316 مشابه ورق استیل 304 است، اما دارای مولیبدن به عنوان بخشی از ترکیب شیمیایی آن است که مقاومت به خوردگی آن را بیشتر می کند. فولادهای زنگ نزن فریتی و مارتنزیتی به طور کلی مقرون به صرفه تر از فولاد زنگ نزن آستنیتی هستند زیرا نیکل کمتر و گاهی اوقات کروم کمتری نسبت به فولادهای زنگ نزن آستنیتی دارند که می تواند منجر به کاهش مقاومت در برابر خوردگی شود. فولادهای زنگ نزن دوبلکس را می توان برای جلوگیری از ترک خوردگی ناشی از تنش ناشی از فولادهای زنگ نزن آستنیتی استفاده کرد.

 

انتخاب گرید مناسب استیل

 

آیا فولاد ضد زنگ نیاز به عملیات حرارتی دارد؟

اگر قرار است ورق استیل تحت عملیات حرارتی قرار گیرد، مهم است که بدانیم گریدهای مختلف آن چگونه می توانند تحت تأثیر قرار گیرند. در بیشتر موارد، فولادهای زنگ نزن آستنیتی و فولادهای زنگ نزن فریتی هنگام عملیات حرارتی غیر قابل سخت شدن هستند. ورق های استیل قابل عملیات حرارتی معمولاً مارتنزیتی یا سخت شده در اثر رسوب می باشند که نمونه هایی از این موارد به ترتیب گرید C440 و PH 17-4 را می توان نام برد.

استحکام مورد نیاز ورق استیل چیست؟

استحکام بسیار بالایی را می توان با ورق استیل مارتنزیتی مانند گرید C440 و ورق استیل سخت شده مانند گریدهای 17-4 PH و 15-5 PH بدست آورد. ورق های استیل آستنیتی، مانند ورق استیل 316، می توانند استحکام بالایی نیز داشته باشند، البته نه به اندازه گریدهای مارتنزیتی. ورق استیل آستنیتی همچنین دارای نیکل بیشتری نسبت به فولادهای زنگ نزن دیگر هستند، بنابراین گریدی مانند 316 چقرمگی و شکل پذیری بیشتری نسبت به ورق استیل فریتی و مارتنزیتی خواهد داشت. ورق های استیل دوبلکس می توانند خواص فولاد ضد زنگ فریتی را ارائه دهند در حالی که همچنان شکل پذیری و چقرمگی نزدیک به فولادهای زنگ نزن آستنیتی را حفظ می کنند.

گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی

 

.

جوشکاری ورق های کویل فولاد ضد زنگ

 

جوشکاری ورق های کویل فولاد ضد زنگ

جوشکاری ورق های کویل فولاد ضد زنگ

 

مقدمه

هنگامی که مقاومت در برابر خوردگی مهم است، فولاد ضد زنگ یکی از محبوب ترین مواد است. مقادیر بالای کروم و سایر عناصر آلیاژی آن به همراه خواص ساختاری فولاد کربنی آن را به یک ماده بسیار مفید برای بسیاری از پروژه ها تبدیل کرده است. با این حال، همه فولادهای ضد زنگ به راحتی جوش داده نمی شوند و می توان ادعا کرد که برخی از گریدهای فولاد ضد زنگ اصلاً قابل جوشکاری نیستند. در این مقاله برخی از مهترین گریدهای فولاد زنگ نزن و قابلیت جوشکاری آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

فولادهای زنگ نزن آستنیتی

فولادهای زنگ نزن آستنیتی را می توان با استفاده از فرآیندهای مختلف جوشکاری به یکدیگر متصل نمود. برخی از آنها بیشتر از سایرین برای جوشکاری ارجحیت دارند، مانند کویل فولاد زنگ نزن 304، 308، 316، 321 و 347 که همگی گریدهای آستنیتی هستند که قابل جوشکاری هستند.
البته لازم به ذکر است که این گریدها به دلیل میزان کربن نسبتاً بالایی که دارند می توانند در معرض خوردگی بین دانه ای قرار گیرند. خوردگی بین دانه ای زمانی اتفاق می افتد که کروم موجود در فولاد ضد زنگ به جای ایجاد یک لایه محافظ اکسید کروم با کربن ترکیب شود. این کاربیدهای کروم باعث می شوند که ناحیه اطراف جوش با گذشت زمان در معرض خوردگی قرار گیرد. برای مبارزه با خطر خوردگی بین دانه‌ای، آلیاژهای 304، 308 و 316 نیز به شکل کم کربن موجود هستند. این گریدها با پسوند "L" مانند L304 مشخص می شوند. مقدار کمتر کربن در این گریدها به کروم اجازه می دهد تا به جای اینکه با اتم های کربن گره بخورد، یک لایه اکسید کروم محافظ تشکیل دهد. گزینه های دیگر شامل درجه هایی مانند 321 یا 347 است که تثبیت شده اند. این بدان معناست که از افزودنی‌های تیتانیوم یا نیوبیم استفاده می‌شود تا کربن قبل از اینکه بتواند با کروم ترکیب شود با آنها ترکیب شود. این دو شکل جلوگیری از خوردگی بین دانه ای به فولادهای زنگ نزن آستنیتی اجازه می دهد تا با کاهش خطر شکست ناحیه متاثر از جوش، جوشکاری شوند.

 

ورق استیل

 

فولادهای ضد زنگ فریتی

به طور کلی، فولادهای زنگ نزن فریتی، جوش‌پذیرترین فولادهای زنگ نزن هستند. در حالی که گریدهای فریتی هنوز دارای کروم و سایر عناصر آلیاژی هستند، مقدار کاهش یافته این عناصر در مقایسه با فولاد زنگ نزن آستنیتی باعث جوش پذیری بیشتر فولادهای زنگ نزن فریتی می شود. خوردگی بین دانه ای به دلیل مقادیر کمتر کروم در فولادهای زنگ نزن فریتی چندان نگران کننده نیست. این بدان معنی است که حفظ مقاومت در برابر خوردگی به احتمال زیاد در مقایسه با کاربردهایی که از درجه های آستنیتی استفاده می کنند، چندان نگران کننده نخواهد بود.
مقادیر کمتر عناصر آلیاژی نیز خطر ترک خوردگی داغ در طول فرآیند جوشکاری را کاهش می دهد. اگر حرارت ورودی بیش از حد در فرآیند جوشکاری استفاده شود، فولادهای زنگ نزن فریتی می توانند در معرض رشد بیش از حد دانه در ناحیه تحت تأثیر حرارت قرار گیرند. اگر این اتفاق بیفتد، از دست دادن چقرمگی و شکل پذیری رخ می دهد. فولادهای زنگ نزن فریتی مانند 407 و 430 گزینه های عالی برای فولادهای زنگ نزن فریتی در کاربردهای جوشکاری هستند.

فولادهای ضد زنگ مارتنزیتی

جوشکاری فولادهای زنگ نزن مارتنزیتی نسبت به فریتی یا آستنیتی به دلیل محتوای کربن بالاتر دشوارتر است. افزایش محتوای کربن در ارتباط با سایر عناصر آلیاژی موجود در فولادهای زنگ نزن احتمال تشکیل ریزساختار شکننده را افزایش می دهد. این می تواند باعث ترک خوردگی جوش شود. به منظور جلوگیری از ترک خوردن، باید اقدامات احتیاطی متعددی انجام شود. هیدروژن وارد شده به جوش از فرآیند جوشکاری باید به حداقل برسد تا خطر ترک خوردگی هیدروژنی کاهش یابد. همچنین برای کاهش شکنندگی محل اتصال جوش و ناحیه متاثر از حرارت باید از عملیات حرارتی قبل و بعد از جوشکاری استفاده شود.
گریدهای مارتنزیتی مانند 403، 410 و 420 تعدادی از گریدهایی هستند که در صورت انجام عملیات حرارتی مناسب و انتخاب فلزات پرکننده مناسب می توان آنها را جوش داد. با این حال، درجات مارتنزیتی از فولاد ضد زنگ موجود است که جوش دادن آنها تقریباً غیرممکن در نظر گرفته می شود. هنگام انتخاب فولاد ضد زنگ مارتنزیتی برای کاربرد جوشکاری باید مراقب این موارد بود.

 

ورق استیل

 

انواع دیگر فولاد ضد زنگ

فولاد ضد زنگ دوبلکس از نظر ترکیب بخشی آستنیتی و بخشی فریتی است. برای دستیابی به این آرایش هیبریدی، از ترکیبات شیمیایی پیچیده استفاده می شود. آنها به طور کلی نیکل کمتر و مقادیر بیشتری از کروم نسبت به سایر فولادهای ضد

زنگ دارند. آنها را می توان جوش داد، اما فلزات پرکننده مختلف باید برای انواع مختلف فولادهای ضد زنگ دوبلکس استفاده شود. به عنوان مثال، گرید 2205 باید با فلز پرکننده گرید 2209 جوش داده شود.
فولادهای زنگ نزن استحکام و سختی خود را از رسوبات بین فلزی می گیرند که از حرکت نابجایی در ریزساختار فولاد ضد زنگ جلوگیری می کنند. این رسوبات توسط فرم خاصی از عملیات حرارتی تشکیل می شوند. هنگامی که گرمای حاصل از جوشکاری به این مواد اعمال می شود، می تواند خواص مکانیکی اصلی فولاد ضد زنگ سخت کننده را به خطر بیندازد. این مواد باید پس از جوشکاری با رعایت دستورالعمل های سازنده مواد، دوباره عملیات حرارتی می شوند.

گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی

.

 

ابعاد کویل استیل را چگونه اندازه گیری کنیم ؟

چگونه ابعاد یک کویل فولادی را محاسبه کنیم؟

 

چگونه ابعاد یک کویل فولادی را محاسبه کنیم؟

در خط تولید کویل فولادی تلاش می شود فرآیند تولید مداوم بوده و کاهش توقف خط و حداقل ضایعات را داشته باشیم.

مقدمه

فرآوری کویل فولادی روشی ساده و موثر برای معرفی مفاهیم تولید در ساخت ورق فلزی و کویل های فولاد زنگ نزن 304، 316، 309 و غیره است. در خط تولید کویل فولادی تلاش می شود فرآیند تولید مداوم بوده و کاهش توقف خط و حداقل ضایعات را داشته باشیم.

برنامه ریزی تولید کویل فلزی

چهار فرمول سریع به برنامه ریزی تولید کویل فلزی کمک می کند و به این سوالات ساده پاسخ می دهد:

-    چگونه طول کویل را از قطر داخلی، قطر خارجی و ضخامت محاسبه کنیم؟
-    چگونه زمان کار یک کویل فلزی را محاسبه کنیم؟
-    چگونه طول کویل را از وزن، نوع مواد، عرض و ضخامت محاسبه کنیم؟
-    چگونه وزن کویل را از عرض، قطر بیرونی و داخلی محاسبه کنیم؟

در این مقاله نشان داده خواهد شد که چگونه این فرمول ها به دست می آیند.

 

ورق استیل

 

تعریف کویل فلزی

اول از همه، بیایید مشخص کنیم که کدام اطلاعات اولیه، یک کویل فلزی را تعریف می کنند. قطر داخلی کویل (ID اندازه گیری شده در mm) به نوع کویل و خط شکاف بستگی دارد. متداول ترین اندازه هایسوراخ 508 میلی متر هستند، اما از 406 و 610 میلی متر نیز استفاده می شود.

قطر بیرونی کویل (OD با mm اندازه گیری می شود) به ظرفیت مرکز خدمات بستگی دارد. همچنین باید با مشخصات هندسی کویلری که در آن کویل فلزی پردازش می شود بررسی شود.

در محاسبات زیر، ضخامت (T) کویل فلزی به معنای ضخامت کل است. در مورد کویل های روکش دار، ضخامت رنگ می تواند بین 03/0 میلی متر تا 08/0 میلی متر باشد.

توجه داشته باشید که برخی از تولید کنندگان کویل های روکش دار، فقط ضخامت فلز را روی برچسب های کویل نشان می دهند. ضخامت رنگ می تواند اندکی بر نتایج فرمول ها تأثیر بگذارد.

عرض کویل (W) بعد عرضی کویل است و همراه با اطلاعات قبلی امکان محاسبه طول کویل (L) را فراهم می کند، که یک داده مهم برای محاسبه است.

نوع ماده برای تعیین چگالی فلز مهم است (D) نیز یکی از پارامترهای مهم در مشخصه یابی کویل های فلزی است.

به عنوان مثال چگالی کویل های زیر داده شده است:

-    فولاد کربنی، فولاد گالوانیزه: 7.85 کیلوگرم بر دسی متر مکعب
-    فولاد ضد زنگ: 8 کیلوگرم بر دسی متر مکعب
-    آلومینیوم: 2.71 کیلوگرم بر دسی متر مکعب
-    سرب: 11.3 کیلوگرم بر دسی متر مکعب

با تعریف هندسه کویل ، محاسبه وزن کویل فلزی برحسب کیلوگرم آسان است.

چگونه طول کویل را از قطر داخلی، قطر خارجی و ضخامت محاسبه کنیم؟

اغلب در هنگام عرضه کویل های فلزی اطلاعاتی در مورد وزن کویل یا نوع مواد وجود ندارد. در این شرایط همچنان می‌توانیم طول کویل را از روی هندسه کویل محاسبه کنیم. تنها چیزی که نیاز داریم اندازه گیری قطر بیرونی کویل، قطر داخلی و ضخامت آن است.

با این اطلاعات ابتدا حجم کویل فلزی را محاسبه کرده و برای به دست آوردن طول کویل باید نتیجه بر مقادیر تعیین شده توسط عرض و ضخامت کویل تقسیم گردد.

به عنوان مثال، یک کویل با OD = 1600mm، ID = 508mm و T = 0.6mm دارای طول 3010 متر است.
این فرمول بسیار مفید است زیرا امکان محاسبه سریع ابعاد در حال اجرا روی یک کویل در حال پردازش را فراهم می کند.

به عنوان مثال با یک سنسور لیزری که قطر کویل را می خواند و بنابراین با فرمول مربوط زمان کار دستگاه قابل محاسبه است.

چگونه زمان کار یک کویل فلزی را محاسبه کنیم؟

با شروع از طول کویل، تنها با دو زیر اطلاعات می توان میزان کارکرد دستگاه را محاسبه کرد. تنها چیزی که باید بدانیم طول قطعه و زمان چرخه است. برای این منظور کافی است طول کل ورق تولید شده به طول پیچیده شده هر کویل تقسیم گردد تا تعداد کویل ها محاسبه شود.

حال به سادگی زمان تولید هر کویل در تعداد کویل های تولیدی ضرب می شود تا کل زمان تولید محاسبه گردد.

در برخی موارد، قطعات می توانند طول متغیر و زمان چرخه متغیر داشته باشند. در این مورد می توانیم انتخاب کنیم که از طول و زمان چرخه متوسط استفاده کنیم، یا زمان اجرا را از متر در دقیقه تولید شده توسط خط محاسبه کنیم.

 

ورق استیل

 

چگونه طول کویل را از وزن، نوع مواد، عرض و ضخامت محاسبه کنیم؟

در برنامه ریزی تولید، گاهی اوقات لازم است بدون داشتن کویل فیزیکی برای انجام اقدامات، تصمیم گیری شود. برای مثال، ممکن است فقط اطلاعاتی در مورد وزن کویل، عرض و ضخامت مواد داشته باشیم.

با ضرب کردن چگالی کویل در حجم هر کویل می توان وزن آنرا محاسبه نمود. حال با دانستن ضخامت ورق پیچیده شده به سادگی طول ورق قابل محاسبه است.

نتیجه گیری

پردازش کویل به دلیل مفاهیم اولیه که بلافاصله در کارگاه معرفی می شود محبوبیت پیدا کرده است. علاوه بر این، کویل‌های فلزی برنامه‌ریزی تولید را آسان‌تر می‌کنند، طول عمر طولانی خطوط فرآوری را تضمین می‌کنند و اغلب هزینه کمتری در هر تن نسبت به ورق‌های فلزی دارند.

گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی

.

فولاد نرم چیست؟

 فولاد چیست؟

 فولاد نرم
 
فولاد از ترکیب آهن و کربن تولید میشود و به آن آلیاژ های دیگری چون منگنز، کروم، تنگستن و … اضافه میشود. خواص یک فولاد به عناصر آن بستگی دارد. فولاد در صورتی که درون آب و روغن به سرعت خنک میشود که یکی از خواص خوب فولاد است.
 
به خواص فیزیکی مناسب فولاد میتوان به استحکام بالا، وزن پایین، دوام بالا، انعطاف پذیری و مقاومت به خوردگی اشاره کرد. فولاد ها با توجه به خواص متفاوتشان در دسته بندی های متفاوت قرار میگیرند.
 

خواص فولاد

انعطاف پذیری فولاد بسیار مناسب است که این امر باعث میشود آن را به شکل های متفاوت درآورد. فولاد در مقاطعی نظیر لوله، میلگرد، ورق و … تولید میشود.
 
تعدادی از فولاد ها در ورق عرضه میشوند تعدادی در لوله و تعدادی در میلگرد که با توجه به خواص و کاربرد آن ها مقطع آن ها مشخص میشود. فولادی مانند Mo40 در هر مقطع تولید میشود اما تعداد این فولاد ها محدود است.
 
فولاد بر خلاف آهن در برابر خوردگی ناشی از رطوبت و آب مقاوم است. حتی دیده شده بعد از مدت زیادی هم فولاد در شرایط آب و هوایی بد بدون تغییر مانده است. 
 
فولاد نرم
 
 
فولاد های پرکربن فولاد های سخت تری هستند و در مقابل فولاد هایی که کربن کمی دارند خاصیت شکل پذیری مناسبی دارند. با پوشش دهی فولاد توسط روی آن را در برابر خوردگی مقاوم تر میکند که به این نوع فولادها فولاد گالوانیزه میگویند.
 
از مزیت های فولاد میتوان به بازیافت آن باهمان خواص فیزیکی اشاره کرد که کمتر ماده ای این خاصیت را دارد. از فولاد در صنایع مختلف و کاربرد های مختلف استفاده میشود.
 
صنایع خودروسازی، ساختمان سازی، کشتی سازی و حتی ظروف آشپزخانه از مواردیست که فولاد در آن ها به کرات استفاده میشود.
 
فولاد به دلیل مقرون به صرفه بودن، استحکام و همچنین خواص آن در راه سازی، راه آهن، کشتی سازی، خودروسازی و ساختمان سازی بشدت پرکاربرد است. 
 

فولاد نرم

فولاد نرم

 

در آمریکا 85 درصد فولاد های مورد استفاده فولاد های نرم هستتند و تقاضای بالای این نوع فولاد باعث کاهش قیمت آن شده است. این آلیاژها از ترکیب عناصر فلزی و غیر فلزی تولید میشود.
 
در ایران نیز فولاد های گرم پرکاربرد و محبوب هستند. نرم ترین فولاد فولادیست که کمترین میزان کربن را دارا باشد زیرا کربن سفتی فولاد را افزایش میدهد.
 
کربن و سایر عناصر از جا به جایی کریستال های آهن جلوگیری میکند و همین امر باعث سختی بیشتر فولاد از آهن میشود. تغییر در عوامل سفت کننده باعث تغییر در خواص فولاد میشود که میتوان به استحکام کششی، چکش خواری و … اشاره کرد.
 
اتم های کربن در مکان های بینابینی شبکه آهن قرار میگیرند که موجب افزایش سختی فولاد میشود. سختی فولاد و شکل پذیری آن رابطه عکس دارد.
 
فولاد های نرم به دلیل داشتن خواص فرو مغناطیسی در ابزار ها و موتور های الکتریکی کاربرد دارد. 
.

 

عملیات حرارتی چدن‌ خاکستری

 عملیات حرارتی چدن‌ خاکستری

 

عملیات حرارتی

 

عملیات حرارتی چدن ها با روش های مختلفی انجام می شود که در این مقاله هرکدام به طور جامع و کامل توضیح داده شده اند. بهتر است ابتدا در مورد چدن بیشتر توضیح بدهیم.

 

چدن چیست؟

چدن (cast iron) عضوی از خانواده‌ آلیاژهای آهنی و یکی از پرکاربردترین آلیاژهای مورد استفاده در صنعت است. کربن چدن ها از رنج 2 تا 4 درصد است و سیلسیم در این آلیاژها نقش اساسی بازی می‌کند.

 

در چدن ها کربن به دو صورت حضور دارد:

 

الف- به شکل پایدار که خود را به صورت گرافیت نشان می دهد.

ب- به شکل ناپایدار و ترکیبی که خود را به صورت سمنتیت نشان می دهد.

 

انواع چدن ها

 

عملیات حرارتی

 

1- چدن خاکستری

2- نشکن

3- گرافیت فشرده

4- چکش خوار

5- سفید

 

عملیات حرارتی چدن‌ خاکستری

 

از آن جا که چدن خاکستری زمینه ی فلزی ای مشابه با فولاد دارد پس عملیات حرارتی پذیر است.

عملیات حرارتی که برای بهبود بعضی تغییرات ناشی از ریخته گری و یا خنک کردن قطعه صورت می گیرند،

عبارت اند از:

 

1- تنش زدایی:

چدن ها بعضی اوقات دچار تغییر ابعادی می شوند. این تغییرات ابعادی ناشی از تنش باقیمانده هنگام سردسازی غیر یکنواخت در حین ریخته گری است.

برای از بین بردن تنش های باقیمانده داخلی و نرم کردن قسمت های سخت شده لازم است که تنش زدایی صورت گیرد.

در عملیات حرارتی چدن این مرحله شامل گرم کردن آهسته تا دمایی بین 500 و 600 درجه سانتی گراد، نگهداری در این دما به مدت سه تا پنج ساعت و سردسازی آهسته آن ها تا دمایی بین 150 و 250 درجه سانتی گراد است.

 

2- آنیل:

این عملیات برای بهبود ماشین کاری صورت می گیرد. سختی بالای چدن خاکستری ناشی از کربن ترکیبی آن است. برای کاهش سختی و بهبود ماشین کاری عملیات آنیل صورت میگیرد.

عملیات آنیل کردن شامل گرم کردن تا دمای 850 تا 950 درجه سانتی گراد، نگهداری در این دما به مدت یک الی دو ساعت و سپس سردسازی در هوای آزاد است.

 

عملیات حرارتی

 

3- سخت کاری و تمپر کردن:

چدن هایی که نیاز به مقاومت به سایش داشته باشند می توانند سختکاری و تمپر شوند. پرلیت موجود در ریزساختار چدن با اعمال گرما می تواند به فاز آستنیت تبدیل شود و سپس با سردسازی سریع در آب یا روغن به مارتنزیت تبدیل می شود.

چدن سخت شده به جهت افزایش چقرمگی، از بین رفتن تنش های به وجود آمده از کوئنچ و کاهش سختی باید تحت تمپر قرار گیرد.

این فرآیندها به این صورت انجام میگیرد که ابتدا چدن تا دمای 800 تا 900 درجه سانتی گراد گرم میشود و سپس سردسازی نمونه در آب یا روغن و بعد از آن عملیات تمپر در دمایی بین 350 تا 450 به مدت یک ساعت صورت میگیرد.

البته که باید توجه داشت این زمان ها و دما ها به ضخامت، شکل، ابعاد و جنس نمونه بستگی دارد.

 

چدن مالیبل:

چدن مالیبل در دو مرحله ساخته می شود. در مرحله اول چدن سفید ساخته می شود و در مرحله ی بعدی با انجام آنیل تبدیل به چدن مالیبل است.

این عملیات به این صورت است که چدن را تا دمای 900 تا 950 درجه سانتی گراد گرم می کنند و سپس در این دما نگه می دارند تا کربن های ترکیبی به گرافیت تجزیه شوند.

در این مرحله ساختار چدن به صورت گرافیت و آستنیت در می‌آیند و بعد از سردسازی و با توجه به سرعت سردسازی به ریزساختار گرافیت، پرلیت و سمنتیت ثانویه یا فریت تبدیل می شوند.

 

عملیات حرارتی

 

آنیل مرحله دوم در دمای استحاله ی پرلیتی که 720 تا 760 درجه سانتی گراد است، صورت می گیرد.

.

اهمیت نیکل در صنعت استنلس استیل

اهمیت نیکل در صنعت استنلس استیل

نیکل

 

امروزه تولیدات و محصولات ساخته شده از استنلس استیل بخش قابل‌توجهی از زندگی روزمره ما را به خودش اختصاص داده است. استیل یا همان فولاد ضدزنگ، آلیاژی بر پایه آهن است که از عناصر مختلف تولید شده است.

یکی از مهم‌ترین عناصری که در ساخت استیل مورد استفاده قرار می‌گیرد، عنصر نیکل است. این عنصر سفید و درخشان که اولین ‌بار در سال 1700 کشف شد، امروزه در فرایند ساخت استیل نقش حیاتی پیدا کرده است. 

 

آشنایی با فلز نیکل

نیکل یک فلز واسطه با عدد اتمی 28 است که در ردیف چهارم جدول تناوبی قرار گرفته است. این عنصر، یک ماده مغذی برای بدن انسان نیز به شمار می‌رود اما دُز بیش از اندازه آن می‌تواند کشنده باشد.

انسان با تنفس هوای آلوده و یا نوشیدن آب با نیکل زیاد و یا حتی با مصرف سیگار می‌تواند میزان این عنصر را در بدن خود افزایش دهد. نیکل دارای رنگ سفید مایل به نقره‌ای بوده و از مهم‌ترین خواص آن می‌توان به سخت بودن، چکش‌خوار بودن و انعطاف‌پذیر بودن آن اشاره کرد.

نیکل همچنین رسانی خوبی برای گرما و الکتریسیته به شمار می‌رود. این عنصر مهم، یکم عنصر دو ظرفیتی است؛ به بیان دیگر ظرفیت آن 2 است.

نیکل می‌تواند به‌آرامی در اسیدهای رقیق حل شود. نقطه ذوب آن 1453 درجه و نقطه‌جوش آن نیز 2913 درجه سانتی‌گراد است. اما آن چه که این فلز را تا به این اندازه محبوب کرده است، نقش حیاتی آن در ساخت استیل و یا فولاد ضدزنگ است.

اهمیت نیکل در استیل به‌قدری بالا می‌باشد که بدون آن، تولید بسیاری از آلیاژهای فولاد ضدزنگ امکان‌پذیر نخواهد بود.

نیکل

نیکل فلزی نقره‌ای و درخشان با خاصیت چکش‌پذیری مناسب است

استیل و یا فولاد ضدزنگ یک فلز آلیاژی است که از ترکیب عناصر مختلفی تولید می‌شود. یکی از عناصر آلیاژی بسیار مهم در استنلس استیل، نیکل است. برای درک هرچه بهتر این موضوع باید بدانید که نیکل در تقریباً دو سوم فولادهای ضدزنگ تولید شده امروزی، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

باید به‌صراحت اشاره کرد که کروم عنصر کلیدی است که استیل را به فولاد “ضدزنگ” بدل کرده است؛ زیرا حضور این ماده از زنگ زدن فولاد جلوگیری می‌کند.

حال شاید تا حدودی اهمیت نیکل در استیل را متوجه شده باشید. برای قرار گرفتن آلیاژ فولادی در طبقه‌بتدی فولادهای ضدزنگ، باید بیش از 10.5 درصد کروم به فولاد اضافه شود تا یک‌لایه اکسید محافظ بر روی این فلز تشکیل شود. این لایه مقاومت استیل را در برابر خوردگی افزایش داده و ظاهری درخشان و نقره‌ای به آن می‌بخشد.

از طرف دیگر و برای تکمیل این خاصیت، هر چه میزان نیکل به‌کاررفته در استیل افزایش پیدا کند، مقاومت نهایی آن به انواع خوردگی نیز بالاتر خواهد رفت. این کشفی بود که محققان تقریباً یک قرن پیش به آن دست پیدا کردند.

 

چرا از نیکل در تولید استیل استفاده می‌شود؟

اهمیت نیکل در استیل به این جهت است که می‌تواند باعث تثبیت ساختار آستنیتی فولاد در دمای اتاق و پایین‌تر شود. این ساختار آستنیتی (کریستال مکعبی متمرکز) سخت و انعطاف‌پذیر است. در واقع همین امر می‌تواند بر روی خواص، تطبیق‌پذیری و تولید استیل در صنعت تأثیرگذار باشد.

حداقل نیکلی که می‌تواند ساختار آستنیتی را در دمای اتاق تثبیت کند، حدود 8 درصد است؛ به همین دلیل این درصد، درصدی است که در پرکاربردترین گرید فولاد ضدزنگ، یعنی استیل 304 وجود دارد.

آلیاژ 304 با محتوای 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل می‌باشد. همچنین باید اشاره کرد استیل 316 نیز در ترکیبات خود، حدود 11 درصد نیکل دارد. جالب است بدانید که اهمیت نیکل در استیل به‌قدری بوده که گریدهای حاوی نیکل، 75 درصد از کل تولید فولاد ضدزنگ را به خودشان اختصاص داده‌اند.

 

نیکل

 

دلایل اهمیت نیکل در استیل

1- شکل‌پذیری

اضافه‌کردن نیکل می‌تواند باعث افزایش پایداری آستنیت شده و تمایل به سخت شدن را کاهش دهد؛ ازاین‌رو بر خلاف گریدهای سنتی با منگنز زیاد و نیکل کم، گریدهای جدیدتر مستعد ترک‌خوردگی نخواهند بود.

شکل‌پذیری خود یکی از دلایل اهمیت نیکل در استیل است که باعث شده گریدهای سری 300 برای تولید اقلامی مانند سینک ظرف‌شویی، قابلمه و … مناسب باشند.

 

2- قابلیت جوشکاری

به‌صورت کلی، گریدهای آستنیتی نیکل قابلیت جوشکاری بالاتری نسبت به سایر گریدها دارند. آن‌ها در دمای بالا مستعد شکسته‌شدن نبوده و قابلیت جوشکاری مناسبی را در اختیار صنعتگران قرار می‌دهند.

 

3- سختی

فولادهای ضدزنگ آستنیتی دارای سختی و چقرمگی بسیار مناسبی را حتی در دماهای پایین دارند؛ ازاین‌رو می‌تواند از گریدهای 304 به‌صورت گسترده برای استفاده در صنایع بسیار زیادی نیز استفاده کرد.

 

4- مقاوم حرارتی

اضافه‌کردن نیکل می‌تواند استحکام قابل‌توجهی در دمای بالا به استیل دهد. در این حالت استیل کمتر مستعد تشکیل فازهای مضر در نتیجه قرارگرفتن در معرض دماهای متوسط و بالا است.

نیکل باعث افزایش پایداری لایه اکسید محافظت شده و از پوسته‌پوسته شدن آن در طول چرخه‌های حرارتی جلوگیری می‌کن؛ ازاین‌رو استیل‌های ضدزنگ با نیکل، در برابر آتش‌سوزی و حرارت بسیار مقاوم هستند.

 

5- مقاومت در برابر خوردگی

یکی از اصلی‌ترین دلایل اهمیت نیکل در استیل، بالابردن مقاومت آن در برابر خوردگی است. به کمک نیکل می‌توان یک‌لایه محافظ قدرتمند بر روی استیل ایجاد کرد تا از خورده شدن آن جلوگیری به عمل‌آورده شود.

استیل‌هایی که دارای نیکل در ترکیبات خود هستند، در برابر خوردگی‌های موضعی، خوردگی‌های ترک تنشی و همچنین خوردگی در برابر اسیدها و کلریدها مقاوم هستند.

نیکل می‌تواند به‌سادگی مقاومت استیل را در برابر اسیدهای احیاکننده مانند اسیدسولفوریک نیز افزایش دهد.

 

6- بالابردن عمر مفید

جلوگیری از خوردگی، افزایش مقاومت، استحکام حرارتی و … همگی باعث می‌شوند که استیل در برابر شرایط محیطی مقاومت بالاتری پیدا کند؛ ازاین‌رو طول عمر تجهیزات و قطعاتی که از استیل ساخته می‌شوند بیشتر شده و می‌توان از آن‌ها در بازه‌های زمانی طولانی‌تری استفاده کرد.

نیکل

.

تولید ورق استیل

 آشنایی با فرآیند تولید ورق استیل و مراحل ذوب و نورد استیل

 

ورق استیل

 

 از صنایع فلزی می‌توانیم به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین صنایع نام ببریم. امروزه کشورهای مختلفی وجود دارند که توانسته‌اند با تولید فلزات به رشد قابل‌توجهی دست پیدا کنند.

امروزه صنایع گوناگون با کارکردهای بسیار متنوع به شکل باورنکردنی وابسطه به انواع فلزات هستند. در این میان ورق استیل یا به عبارتی انواع مقاطع استنلس استیل از جمله مواردی به‌حساب می‌آید که توانسته‌اند با گسترش چشمگیر در چند دهه اخیر، جای پای خود را در صنایع گوناگون محکم کند. از مواردی که در راستای این موضوع اهمیت بالایی دارد، فرآیند تولید ورق استیل است.

 
تولید ورق استیل با پشت سر گذاشتن مراحل گوناگونی انجام می‌شود. در این راستا باید مراحل تولید ورق استیل بادقت تمام انجام شوند. به عبارت دیگر زنجیره تامین فولاد شامل سه مرحله حیاتی است، که عبارتند از کارخانه ذوب و آلیاژسازی، کارخانه نورد مجدد و مراکز وکارخانجات خدمات تکمیلی.
 
البته مراحل دیگری در زنجیره تامین و سطوح مختلف فراتر از این سه وجود دارد. با توجه به اینکه ذوب و آلیاژ سازی، نورد مجدد دقیق، و خدمات تکمیلی، نقش‌های ویژه و حیاتی در تولید فولاد ضد زنگ و فلزات خاص هستند.
 

فرآیند تولید ورق استیل به چه صورت است؟

 

ذوب فلزات

 

تمام اقلام و مواد اولیه فلزی از جمله ورق استیل زنجیره تامین‌شان از کارخانه ذوب آغاز می‌شود. از کارخانه ذوب، محصول تولیدی به شکل شمش، بیلت و اسلب معمولاً به مراکز نورد و خدمات تکمیلی ارسال می‌شود.
 
البته این موضوع به نوع آلیاژ، ضخامت و کاربرد آن نهایی آن بستگی دارد. این فلز ممکن است قبل از اینکه به مصرف کننده نهایی برسد، از مراحل بیشتری از زنجیره تامین مانند ریخته‌گران، فورج‌کاران، قطعه سازان یا پرس‌کاران گذر کند.
 
اکثر صنعت‌گران بخش، نورد مجدد و مراکز خدمات تکمیلی را به‌عنوان نقاطی یکسان در نظر می‌گیرند، اما ممکن است همیشه اینطور نباشد.
 

مرحله اول ذوب فلزات

کارخانه ذوب که به عنوان کارخانه فولاد سازی نیز شناخته می شود، نقش مهمی در زنجیره تامین فولاد ضد‌زنگ دارد. این جایی است که مواد فلزی جدید و بازیافتی با هم ذوب می‌شوند تا اسلب فولادی ضد‌زنگ یا اشکال دیگر مانند بیلت، شمش را تشکیل دهند.
 
ریخته گری
 
 
کارخانه ذوب ترکیبی از مواد اولیه فولاد ضدزنگ بازیافتی و بکر را جمع آوری و فراوری می‌کنند تا گریدهای مختلف استیل را بدست آورند. معمولاً ترکیب ورودی این کوره‌های ذوب حدود 90% فولاد بازیافتی و 10% فولاد بکر است. این ترکیب هم در مورد فولاد ضدزنگ یا استیل و هم در مورد فولاد کربنی صدق می‌کند.
 
مواد بازیافتی می‌توانند از منابع مختلفی مانند اقلام مصرفی معمولی فولاد ضدزنگ که بازیافت می‌شوند و ضایعات از فروشندگان و مصرف‌کنندگان تامین شوند.
تامین کنندگان ضایعات با مراکز نورد دقیق، مراکز خدمات تکمیلی و قطعه‌سازان برای خرید و دسته‌بندی «ضایعات دقیق» که قبلاً بر اساس آلیاژهای مختلف طبقه‌بندی شده‌اند و از ناخالصی‌های درون فلز جلوگیری می‌کنند، ارتباط دارند.
 
سپس تامین کنندگان ضایعات این مواد را دوباره به کارخانه ذوب می فروشند و در آنجا مجدداً بررسی و مرتب می‌شوند تا به همراه مواد اولیه دیگر ذوب شوند و محصولات فلزی که ما می‌شناسیم مانند اسلب، بیلت و شمش تولید شوند.
 
پس برای اینکه بتوانید ورق استیل را تولید کنید، در ابتدا نیاز است ضایعات مناسب تامین و ذوب شوند. این ضایعات دارای ترکیبات شیمیایی مختلفی هستند و در کارخانه ذوب پیشرفته می‌توانید به هر یک از این ترکیبات را کنترل و تنظیم کنید. برای ذوب کردن فولاد به یک کوره قوس الکتریکی نیاز است.
 
این کوره باید دارای ظرفیت حداقل 160 تن باشد. بعد از اینکه فلز مذاب آماده شد، باید آن را به یک مبدل منتقل کرد. همچنین برای اینکه بتوان به ترکیبات شیمیایی مورد نظر رسید، نیاز است یک سری از عناصر آلیاژی به آن اضافه شوند.
 
ذوب ریزی
 
 
با درنظرگرفتن تمامی این موارد تولید گریدهای استاندارد کار سختی نخواهد بود ولی نیاز به فناوری خاص خود را دارد. آلیاژ مذاب باید سرد و منجمد شود که این فرایند طی مراحل ریخته‌گری با روش‌های خاص به انجام می‌رسد.
 
اکثر کارخانه‌هاس امروزی از کوره‌های قوس الکتریکی سازگار با محیط زیست استفاده می‌کنند؛ بر خلاف کوره‌های بلند سنتی که در گذشته مرسوم بودند.
 
این فناوری جایگزین انرژی کمتری مصرف می‌کند و انتشار کربن در محیط زیست به میزان قابل توجهی کاهش یافته. همچنین، شرکت‌های صنعت فولاد ضد‌زنگ مشتاق هستند تا ضایعات را تا حد امکان به حداقل برسانند.
 
آنها هر قطعه محصولی را که معمولاً در طول تولید دور ریخته می‌شود جمع آوری و جدا می‌کنند. تمام این قراضه‌ها بعداً در کوره الکتریکی ذوب می‌شود و به چرخه تولید باز می‌گردد.
 
کوره‌های مختلف مورد استفاده در کارخانه ذوب وظیفه ذوب فولاد را بر عهده دارند. ترکیب شیمیایی فلز نیز با کاهش عناصر آلیاژی و افزودن عناصر دیگر برای دستیابی به خلوص مطلوب تنظیم می‌شود.
 
خط ریخته‌گری پیوسته اسلب در یک کارخانه ذوب، فولاد مذاب را به یک نوار فولادی پیوسته با ضخامت حدود 60 میلی‌متر تبدیل می‌کنند.
 
این محصول را می‌توان با چند مرحله نورد گرم، مقرون به صرفه و سریع به ورق یا انواع محصولات تخت فولادی تبدیل کرد. فلز همچنین می‌تواند با طی مراحل دیگر تولیدی به مفتول، لوله، پروفیل، مقاطع توپُر و اشکال مختلف دیگر تبدیل شود.
 
اسلب‌ها با آب خنک شده تا کاملاً جامد شوند و در یک کارخانه نورد گرم به محصولات مورد نظر تبدیل شوند. سپس ورق نورد گرم حاصل به کویل تبدیل می‌شود و سپس در کارخانه نورد سرد به اندازه‌های دقیق رسیده و نهایتاً به صورت شیمیایی پاکسازی می‌شوند تا ورق استیل آماده مصرف در صنایع مختلف شود.
 
لازم به توضیح است که محصول کارخانه ذوب و نورد گرم می‌توانند به صورت ورق تخت باشد، اما معمولاً در این مرحله کیفیت سطحی خشن‌تر و از نظر ابعادی تلرانس‌ها بازتر هستند.
 
این امر باعث می‌شود که این محصول برای طیف وسیعی از کاربردهای تخصصی در صنایعی مانند پزشکی، غذایی، ساختمانی و هوافضا غیر قابل استفاده باشد.
 
 
ریخته گری
 
اینجاست که نقش مهم فرایند نورد مجدد فولاد ضدزنگ که انواع فولاد با ویژگی‌های متمایز را برای صنایع یا کاربردهای خاص فرآوری می‌کند، مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
 

مرحله بعدی نورد مجدد ورق استیل است

نورد مجدد فولاد ضدزنگ نقش مهمی در زنجیره تولید ورق استیل دارد. همانطور که از نام آن پیداست، این فرآیند شامل نورد مجدد فلز برای تولید مواد در گیج‌ها یا ضخامت‌های کم‌تر با تحمل‌ بارهای بیش‌تر و دقت و کیفیت بالاتر می‌شود. این فرآیند معمولاً برای ورق استیل مورد استفاده برای تولید کاربردهای پزشکی، غذایی، دکوراتیو، هوافضا و صنایع پیشرفته ضروری است.
 
مشابه کارخانه ذوب، کوره‌هایی نیز در کارخانه‌جات نورد مجدد وجود دارد. مواد اولیه پس از مرحله پیش‌گرم به شکل نواری وارد دستگاه‌های نورد شده و با کاهش ضخامت به ورق‌های استیل نازک‌تر تبدیل می‌شوند.
 
با این حال، به دلیل خواص مکانیکی فولاد ضدزنگ، برای اکثر ضخامت‌ها نمی‌توان این کار را در یک مرحله انجام داد. قبل از اینکه برای ضخامت‌های بسیار نازک نورد شود، باید در بین مراحل نورد به طور متوسط آنیل شود (گرم شود) تا استرس ناشی از نورد کاهش یابد.
 
بقیه فرآیند نورد معمولاً در دمای اتاق و بصورت نورد سرد اتفاق می‌افتد. در تمام این فرآیندها، تجهیزات و سیستم‌های پیشرفته برای کنترل و اندازه‌گیری ضخامت دقیق مواد در کل کویل ورق استفاده می‌شود.
 
 
فرآیند نورد سرد عیوب فلزی مانند چروک‌خوردگی را رفع و ساختار فلز را فشرده و خواص مکانیکی و فیزیکی را بهبود می‌دهد. ویژگی‌هایی که یک نورد مجدد دقیق می‌تواند به یک ماده اضافه کند، آن را برای مشتریانی که ثبات و دقت در خواص یا تولرانس‌های محصول نهایی برایشان مهم است و ارزش دارد انتخابی ضروری است.
 
زمانی که ورق استیل برای کاربردی دارای الزامات خاصی است که با خدمات تکمیلی نمی‌توان آنها را برآورده کرد، مصرف‌کنندگان باید خرید از یک کارخانه نورد سرد دقیق را در نظر داشته باشند.
 
کارخانه‌های نورد شرکای حیاتی برای تولیدکنندگانی هستند که در توسعه محصول فعالیت می‌کنند. یک کارخانه نورد متخصص، تیم مهندسین و متالورژیست‌های خود را برای کمک به مشتریان جهت پیاده‌سازی نیازها در محصول استیل خود و سایر چالش‌های تولیدی که منحصراً برای فرآیندهای تولید و کاربرد مشتری مناسب است، مستقر می‌کند.
 

توضیح بیشتر در مورد مرحله نورد گرم

نورد گرم ورق استیل

 

فرآیند تولید ورق استیل نورد گرم بسیار پراهمیت است. در نورد گرم ورق استیل کاهش ضخامت ورق در چندین مرحله نورد صورت می‌گیرد. همانطور که گفتیم برای این کار نیاز است ورق‌ها مجدد گرم شوند. برای گرم‌کردن دوباره ورق باید آن را داخل کوره‌ای با دمای 1250 درجه سانتی‌گراد قرار دهند.

 
برای اینکه ورق‌ها بتوانند به ضخامت دلخواه و مورد نیاز برسند، بطور متوسط باید 7 مرحله نورد طی شود. ازآنجایی‌که ورق استیل دارای سطح اکسیدی است، بعد از سردشدن ورق با سطحی خشن و پوسته پوسته با رنگ مات بدست می‌آید.
 
به همین دلیل لازم است کویل ورق استیل به‌دست‌آمده را به کمک عملیات مکانیکی، شیمیایی و حرارتی به کیفیت مطلوب برسانیم.
 
 

عملیات حرارتی آنیل و اسیدشویی برای بهبود کیفیت ورق استیل

در این مرحله از فرآیند تولید ورق استیل باید خواص سطحی و مکانیکی ورق استیل تا حد بسیار زیادی بهبود پیدا کنند. ازآنجایی‌که این کویل‌ها کیفیت ظاهری مطلوبی ندارند، در صنایعی استفاده می‌شوند که زیبایی در آن‌ها ملاک نباشد.
 
البته کویل‌های نورد گرم استیل را باید در کوره‌های مخصوص قرار دهیم تا به‌خوبی حرارت ببینند. این کوره‌ها مخصوص عملیات حرارتی آنیل کردن هستند.
 
با این کار می‌توان نسبت به بهبود خواص مکانیکی ورق استیل اقدام کرد و ساختار متالورژیکی ورق بدست آمده را یکنواخت کرد.
 
حالا نوبت آن است تا سطح کویل‌ها را از اکسیدهای فلزی نامطلوب پالایش کنیم. برای این کار گاهی از عملیات شات بلاست بهره برده می‌شود.
 
برای شستشوی شیمیایی یا اسید شویی نیاز است از حمام‌های اسید استفاده شود. همچنین فرایند خشک‌کردن نیز در هوای آزاد به انجام می‌رسد. نتیجه‌ای که می‌توانید در انتهای این مراحل مشاهده کنید، سفیدشدن وجلای سطح ورق استیل در حد No.1 یا 1D است؛ بدون اینکه کوچک‌ترین اکسیدی به چشم بخورد.
 
در این مرحله کویل‌هایی که به رنگ سفید تغییر پیدا کرده‌اند می‌توانند وارد بازار شوند و نیازی نیست روی آن‌ها پرداخت سطح یا نورد سرد صورت بگیرد.
 
 

مرحله نورد سرد و عملیات حرارتی نهایی آنیل کردن

نورد سرد ورق استیل

 

در این بخش از فرآیند تولید ورق استیل نیازها و خواسته‌های مشتری موردتوجه قرار می‌گیرند. یعنی باتوجه ‌به مشخصات مورد نظر مشتری، ضخامت ورق استیل را کاهش داده و سایر مشخصات سطحی و ابعادی را روی ورق اعمال می‌کنند. برای بهبود خواص مکانیکی نیز عملیات حرارتی نهایی آنیل وارد عمل می‌شود.
 
زمانی که فرایند نورد سرد به انجام می‌رسد، سطح ورق‌ها کاملاً پرداخت می‌شود و برای کاربردهای زیادی آماده می‌گردد. تولید لوازم منزل و کاربردهای دکوراتیو نمونه‌هایی از این کاربردها است.
 
در فرایند نورد سرد مجدداً شاهد کاهش ضخامت کویل‌های ورق استیل خواهیم بود. البته لازم به ذکر است در کنار کاهش ضخامت، کیفیت نیز تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا می‌کند.
 
بعد از اینکه نورد سرد انجام شد، عملیات نهایی شامل پرداخت‌کاری‌های خاص و برخی عملیات حرارتی درصورت نیاز انجام می‌شود. این مراحل برای بهبود خواص سطحی و مکانیکی ورق استنلس استیل است.
 
به‌طورکلی آنیل‌کردن می‌تواند باعث بهبود چقرمگی و شکل‌پذیری ورق شود که یک امتیاز مثبت به‌حساب می‌آید.
 
برای اینکه ورق به بالاترین سطح از پرداخت و جلای فلزی دست پیدا کند، باید فرایند حرارتی آنیل در محیطی صورت بگیرد که از اتمسفر آن محافظت‌ شده است. خوشبختانه هیچ‌گونه اکسیدی در این مرحله ایجاد نخواهد شد؛ ازاین‌رو نیازی به شستشو نیست.
 
می‌توانید از سطح ورق تولیدشده پرداخت درخشان را به چشم ببینید. برای اینکه بتوان صافی ورق را تضمین کرد، پیشنهاد می‌شود عملیات و پاس‌های نورد سطحی به میزان کافی به انجام برسد.
 
برای اینکه بتوان این مرحله را پشت سر گذاشت، به یک تا سه پاس نورد سرد نیاز خواهد بود که ما را به سطوحی همچون BA و 2B خواهد رساند. این سطوح مناسب‌ترین گزینه‌ها برای تولید لوازم خانه هستند.
 
 

مرحله نهایی خدمات و عملیات تکمیلی ورق استیل است

کویل استیل

 

یکی دیگر از نقش‌های حیاتی در زنجیره تامین فولاد، خدمات و عملیات تکمیلی فولاد ضدزنگ است. یک مرکز خدمات تکمیلی با انواع مختلفی از فولاد از کارخانه ذوب یا کارخانه‌های نورد مجدد سروکار دارد. این مراکز دارای انبارهای بزرگ ذخیره سازی مواد اولیه برای تضمین تامین منظم خطوط تولید خود هستند.
 
پس از دریافت مواد اولیه، خدمات فنی تکمیلی قبل از فروش مجدد به مشتریان انجام می‌شود. برخی از فعالیت‌های انجام شده در اینجا ممکن است شامل خم‌کاری و اضافه کردن لبه‌های مختلف یا برش مواد به عرض‌های مختلف باشد.
 
فعالیت‌هایی که می‌تواند در یک مرکز خدمات فنی انجام شود، به غیر از انبارش مواد، شامل مسطح سازی ورق کویل و برش عرضی و کنار ورق بر اساس سفارش مشتری است.
 
به عنوان خدمات فنی در این مرحله طبق نظر مشتری عملیات تکمیلی بسیار متنوعی قابل انجام است.
 
از جمله این عملیات می‌توانیم به پولیش‌کاری، برس‌کاری، آبکاری PVD و… اشاره داشته باشیم.
ورق‌های استیل تولیدشده این قابلیت را دارند که با انواع عملیات فرم‌دهی و برش به شکل‌های مختلف در بیایند و در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار بگیرند.
.

 

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد